Ardei umpluti

de alice_ciobanu in Mancaruri cu carne, 15 Sep 2011 | 3212 vizualizari

 

Cine nu a facut macar o data in viata, ardei umplut? E bun, usor de facut, iar acum e perioada ideala pentru acest fel de mancare. Ardeii inca se gasesc pe piata de la noi si sunt inca "eco"..:P Asadar am facut ardei umplut, o mancare mult apreciata de al meu sot. I-am servit calzi cu putintel iaurt (se poate folosi cu succes si smantana) si cu salata de hrean cu sfecla rosie coapte...mmmmmm...Nu stiu daca mai are sens sa dau reteta dar, totusi...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata amestec
  • 10 ardei mari
  • 2 cepe marisoare
  • 200 gr orez
  • vreo 4 linguri ulei
  • o cana serioasa de suc de rosii, proaspat facut de mama soacra :P
  • o lingurita marar uscat
  • o lingurita delikat
  • 2 rosii mari
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Ceapa o tocam si o calim in ulei, apoi o amestecam cu orez, carnea tocata, sucul de rosii, marar si delikat. Amestecam vbine si obtinem o pasta, o compozitie cu care vom umple ardeii.

Ardeii spalati, li se taie capacul, de la codita, :P , se curata de simburi si apoi se umplu.

Se pun in oala, sau in vasul roman, in cazul meu, se pun peste ei cele doua rosii taiate feliute, se adauga apa cat sa ii cuprinda frumos si se dau la cuptor pentru vreo 3 ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu cartofi